WordPress KVKK Eklentisi ve Ayarları 2021

7 Nisan 2016 yılından itibaren resmileşen KVKK kanununa göre sitelerimizde yapılması gereken düzenlemeler için hem WordPress KVKK Eklentisi hakkında hem de Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

7 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile veri sorumlusu sıfatı taşıyan sitelerin, kişilerin veya firmaların müşterilerinden veya ziyaretçilerinden temin ettikleri bilgilerin neden alındığı, hangi amaçlarla kullanılacağı, hangi koşullarda saklanacağı kriterlerini belirtmekle yükümlü hale gelmiştir.

KVKK Nedir?

KVKK, Kişisel Verilerin Korunması Kanunudur.  KVKK ile temel amaç kişisel verilerin, veri sahibinin izniyle alınmasını sağlamak ve kötü amaçlar için kullanılmasını önlemektir. Bu kanunun amacının, kişisel verilerin işlenmesini engellemek olmadığı bilinmelidir. Kişisel verilerin işlenmesinden tutun da özel hayatın gizliliğine kadar kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak için kişisel verileri işleyen firmaların yükümlülükleri ile uyacakları kurallar belirlenmiştir.

KVKK Kimleri Kapsamaktadır?

KVKK Kanunu, kişisel verileri işlenen gerçek kişiler ile bu verileri tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işleyen gerçek ve tüzel kişiler hakkında uygulanır. Yani kişiler verilerin bir kısmını veya tamamını işleyen herkesi bu kanun kapsamaktadır. Kısacası üye kaydı alan veya çerez tutan, online satış yapan siteler, kurum veya kuruluşların hepsi KVKK kapsamındadır ve gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.

WordPress KVKK Eklentisi ve Ayarları

Yukarıda detaylarını verdiğiniz kanun hakkında sitelerin yapması gereken işlemleri kolaylaştıran bir wordpress eklentisi mevcut. Bu eklenti ile sitenize gelen ziyaretçiye veya üyeye, ondan alacağınız bilgileri ne yapacağınızı, nasıl kullanılacağını vb. hakkında bilgi vermenizi kolaylaştıracaktır. Böylelikle  KVKK kapsamında siz siteniz için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş olacaksınız.

Eklentimizin adı GDPR Cookie Consent (linke tıklayıp indirebilirsiniz). Bu isimde arama yaparak sitenizin eklentiler kısmından yükleyip aktif edebilirsiniz. Aktif ettikten sonra aşağıdaki gibi bir genel ayar ekranı sizi karşılayacak.

WordPress KVKK Eklentisi

Daha sonra Cookie Bar sekmesinden aşağıdaki gibi ayarlarınızı yapabilirsiniz.

WordPress KVKK Eklentisi

Buton ayarları için aşağıdaki resme göz atabilirsiniz.

WordPress KVKK Eklentisi

Bu konuda yorum yap?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir